GUIDE – ATT TORKA SNITTHORTENSIOR

För ett par veckor sedan köpte jag med mig 3 stycken snitthortensior hem från Hötorget. Jag hade i åtanke redan då att torka de, men då jag läst på flera ställen att det skulle vara väldigt svårt att få till det hela så hade jag inte mycket hopp på att lyckas med mina ogröna fingrar. Men, jag lyckades! Jag vet inte om det verkligen var så svårt som jag tidigare läst om eller om jag bara hade en enorm tur, haha. Men nu står de alldeles krispiga och fina i vardagsrummet och ser som nya ut! Helt perfekt.

Hur gjorde jag då? Jo, självklart ska ni få reda på det så ni kan testa själva. Eller, ni måste testa! 7 enkla steg till den perfekta vardagslyxen – att ha snittblommor hemma vecka efter vecka som varje dag ser som nya ut. Och inte behöver man hålla på att byta vatten heller. Galet skönt!

1. Nu är den perfekta tiden att köpa snitthortensior för torkning! De ska helst vara lite gröna.
2. Snitta dina hortensior så att de passar till den vas du tänkt ”förvara” de i.
3. Dra bort de flesta bladen. Inga blad ska i alla fall finnas i krukan. Och de blad du lämnar kvar kommer att torka och bli skrumpna, så jag tog bort alla på en gång.
4. Fyll vasen med ytterst lite vatten. Endast så att bottnen täcks. Hortensiorna torkar då sakta ut och behåller den fina färgen.
5. Och sen, något som kanske låter lite konstigt men som gör att hortensiorna behåller sin fina form. Spraya hårspray på blommorna! Inte ett tjockt lager, utan lagom räcker. Annars blir det motsatt effekt.
6. Se till så att blommorna inte står i direkt solljus och att de står i en normal rumstemperatur.
7. Sedan är det bara att vänta!

LYCKA TILL!

IMG_4201

LÄS OCKSÅ:

GUIDE – HUR DU FÅR EN HORTENSIA ATT ÖVERLEVA

INSPIRATION – COMPACT LIVING

SKAPA HOTELLKÄNSLA I DITT SOVRUM

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Var kommer kannan i från ?

    Ulrica Östlund 2015-10-19 11:24:20
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!