EN HORTENSIAS FRAMGÅNGSRECEPT

Efter ett tiotal misslyckade försök och ett antal uppgivna suckar senare har jag äntligen hittat lösningen! Lösningen på hur man får en hortensia att överleva mer än 2 veckor! I säkert ett år har jag kämpat med hortensior i olika färger och olika former på dess blommor. Alla har mött samma öde och jag har gått där med tunga ben till soprummet för att slänga hortensia efter hortensia. Haha okej, kanske inte riktigt så dramatiskt, men dött har de gjort – fram tills för några månader sedan! Nu har jag 3 välmående hortensior stående här hemma som bara växer och växer. Framgångsreceptet då? Vattna de underifrån!

Fyll en djup tallrik med vatten som du sedan ställer hortensian på. Låt den stå och dra till sig vattnet fram till du märker att den inte längre drar till sig mer vatten. Ca 30-45 min. Upprepa sedan detta varannan dag och dina hortensior kommer att få leva ett långt och lyckligt liv!

image

 

image

 

Mässingskruka från Skultuna. Sidobord med Carraramarmor samt marmorbricka från Inredningssten. Missonikudde uppsydd av Ewa Nywertz. Och missa inte tävlingen på Nya Hemmets Instagram där du nu har chansen att vinna din egen Missoni-kudde!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Jag älskar hortensior men har också riktig otur med dem. Brukar med doppa de i vatten som en här ovan berättade om, det är bara det att jag glömmer göra det tillräckligt ofta. Jag får ge det ett försök till 🙂 Gillar de ljusblå allra mest.

  Erika 2015-09-23 15:43:25 http://erikasblogg.se
  Svara
 • Jag brukar doppa hela krukan under vattenytan och låter det bubbla, när det slutat bubbla tar jag upp den och låter den rinna av (gör så med alla krukväxter). Min hortensia var helt död så jag klippte bort det vissna och nu börjar den återhämta sig fint efter bara 3 veckor 🙂

  Pauline 2015-09-01 21:48:27
  Svara
 • Tack för tippset. Men ska d vara varmt eller kallt vatten? Nu ska min hortensia få ett långt lyckligt liv 🙂

  Emelie 2015-09-01 11:30:45
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Hej Emelie! Jag vattnar alltid mina med ljummet vatten och det har fungerat helt perfekt. Ha en fin dag! KRAM

   danielladansson 2015-09-01 15:11:13
   Svara
 • Åh detta måste jag bara pröva 😀

  anna 2015-08-31 17:18:09
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!