HOTELLKÄNSLA I DITT SOVRUM

Att skapa den där lyxiga hotellkänslan är något som många strävar efter i ett sovrum. Det finns några enkla tips och trix för att snabbt nå den känslan. Här har jag suttit ihop en liten lista till er!

1. Satsa på en sänggavel! Sänggaveln ramar in rummet och ger din säng den där härliga lyxiga känslan.

2. Sätt upp tunga gardiner i en skena i taket. Gardiner som hänger precis ovanför fönstret är ett BIG NO NO. Här vill vi skapa rymd och den där lyxiga känslan. Har du en vägg du inte vet vad du ska göra av? Satsa på en gardinlängd som täcker hela väggen! Galet snyggt och hela rummet fylls av en härlig ombonad känsla.

3. Bygg lager av täcket, överkastet och prydnadsfilten. En snygg bäddning gör mycket!

4. Satsa även på snygga kuddar. Att ha rejäla kuddar + prydnadskuddar gör mycket för helhetsintrycket och kan lätt göra ett rum lyxigt enbart med bäddningen.

5. Se över belysningen i rummet. Har du både läs- och mysbelysning? Lampor som egentligen inte tillför så mycket rent praktiskt behövs också och tillför även fast de enbart är vackra.

6. Ordna stilleben med dina finaste parfymflaskor och smycken.

7. Har du plats över? Sätt in en fåtölj!

8. Udda förvaringslösningar kan även göra sovrummet till något helt nytt! Ta in en bokhylla och färgkoordinera dina böcker, eller leta reda på en snygg förvaringsmöbel som passar perfekt just för ditt rum! Att bara få ordning på dina detaljer och skapa snygga stilleben kan göra mycket.

9.  För extra lyx: heltäckningsmatta! Kanske inte det roligaste om man helst inte vill ta fram dammsugaren i tid och otid. Men går man på stil före det praktiska så är en mjuk heltäckningsmatta ett stort JA för att skapa den rätta känslan.

10. Pricken över i:et. Färska snittblommor! Från blomhandlaren eller från trädgården. Skapar härlig lyxkänsla även på sängborden!

BEIGA TONER!
Som ni kunde läsa om i det förra sovrumsinlägget så kan jag verkligen rekommendera beiga toner i ert sovrum för att skapa den rätta och avslappnade känslan. Jag har suttit ihop ett litet collage till er med några favoriter för att få till den, den rätta känslan.

 collagebeige

Sidobord – Dax End Table, ZGallerie, ca 2600 kr.
Taklampa – VITA, Eos, ca 900 kr.
Sidolampor – Gubi, Bestlite BL7, ca 3440 kr.
Bäddsett – By Nord Bed Linen 100% linne, Houseology, ca 2200 kr.
Gul/grå prydnadskudde – Levtex, ”Audra” Sham, Nordstrom.com, ca 265 kr.
Blåmönstrad prydnadskudde – Ellis Quilt & Sham, Potterybarn, ca 445 kr.
Brun cashmerepläd – Honeycomb Throw, Dot & Bo, ca 1500 kr.

LÄS OCKSÅ:

SKAPA DEN RÄTTA SOVRUMSKÄNSLAN DEL 1

HÖSTENS HETASTE FÄRG

HUR MAN FÅR EN HORTENSIA ATT ÖVERLEVA

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej! Tack för bra blogg. Tipsa gärna om sänggavel. Vi är ute efter liknande som du har på bild samt en grå ton. Tack!

  Anna 2015-09-09 19:56:15
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna! Tusen tack! Sänggaveln jag har som kommer från InBed finns även att beställa i flera olika grå toner. Så kika upp det! Lycka till i sökandet och ha en fin fredag! Kram

   danielladansson 2015-09-11 09:26:20
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!