Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

EN WEEKEND I BUDAPEST

Fredagen närmar sig med stormsteg och här sitter jag nu, lite i sista minuten, och planerar resan. På fredag åker vi mot Arlanda tidigt på morgonen för en weekend i Budapest. Något som ska bli SÅ skönt! Jobb, shopping & kvalitetstid med Anton står på schemat. Det bästa i livet helt enkelt. Då jag (lite som vanligt…) är ute i sista minuten så behöver jag er hjälp, i alla fall hjälp från er som varit där – vad får man absolut inte missa i Budapest!?

Nu ska jag packa ihop här på kontoret och bege mig ut på stan. Anton hade tydligen bokat både middag och bio ikväll, gulle. Vad glad man kan bli!

Hoppas ni alla får en jättefin måndagkväll. KRAM på er.

70c86feefa49bc3d18b8b268d1864f65_980x0_c_85_s_v4Är det något jag längtar tokmycket till så är det hotellet och hotellfrukosten. Hotellet är högst rankad i hela Budapest och ska vara ett riktigt lyxhotell (med ost och vin varje eftermiddag, bara det liksom…).

0b4db98e4ef723c5e0d238da9120bc5b_980x0_c_85_s_v4

Ni hänger väl med på resan?

LÄS OCKSÅ:

ÅRETS HETASTE JULBELYSNING

JULENS LYXIGASTE JULKALENDER?

GUIDE – FÅ TILL DEN PERFEKTA TAVELVÄGGEN

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Åh älskade Budapest, mina föräldrar kommer därifrån så är där varje sommar 🙂 Håller med Szimpla kert som ovanstående tipsade om, sjukt coolt ställe! Tycker ni absolut ska gå in i St Stefansbasilikan när ni bor bredvid också. Borkonyha/Wine kitchen är en Michelinstjärnig restaurang som är väldigt prisvärd, jag betalade 600 kr för trerätters för två pers inklusive vin! New York café håller jag också med om, så vackert och så goda bakverk/fika. Gerbeaud är också ett fint äldre fik, på Vörösmarty torget dit Vácigatan (kända shoppinggatan) leder. Sedan tycker jag de klassiska turistsevärdheterna är ett måste, som tex uppe i Borgen, promenad vid Fiskarbastionen med utsikt över stan och man ser parlamenet, sen promenera vidare till slottet där man kan ta siklón (”snoken”) som är en linbana ner till kedjebron, som är magisk att promenera över om kvällarna när det är upplyst, och då gå från Buda över till Pest. Baden är härliga också, håller också med om att Széchényibadet är det du borde se! Det ligger på Városliget som är som ett stort parkområde mitt i stan. Liknande som Djurgården i Stockholm där djurpark, nöjesfält, bad och museum ligger. På vintrarna brukar folk åka skridskor på sjön där, och är så vackert och lummigt på somrarna då har jag sett många brudpar fotas där 🙂 Det ligger ett stenkast från Hjältarna torg man bör se, där spelade även Michael Jackson in videon till History, kan ses https://www.youtube.com/watch?v=ybPQ4UpLncA, lite kuriosa hehe. Oj jag kan fortsätta i en evighet men detta var nog mina främsta tips! Hoppas du älskar staden! 🙂

  Linda 2015-11-12 23:57:38 http://lindasliving.devote.se
  Svara
 • Vilket bra weekendval! Budapest är verkligen min favorithuvudstad! Härlig stämning, promenadvänligt, vackert och prisvärt. En blandning av väst och öst. Längtar alltid tillbaka så fort jag rest därifrån.

  Missa absolut INTE ruinbaren Szimpla Kert! Billig öl och bra drinkar, livemusik och en inredning som är i princip omöjlig att förklara (ett måste att googla bilder!) men så himla inspirerande! Alla typer av människor samlas här, både kostymnissar, hipsters och pensionärer. Riktigt skön stämning!

  Rekommenderar också att besöka något av termalbaden, speciellt den här årstiden. Jag skulle välja Szechenyi om det är första gången. Otroligt vacker byggnad och farbröder som spelar schack i utomhuspoolerna. Ligger precis i närheten av Hjältarnas torg, ett av Budapests mest kända monument. Att ta sig upp på Gellértberget och bege sig till fiskarbastion för en fantastisk utsikt över stan är också ett måste liksom ett besök i saluhallen där ni kan köpa med er massa härliga råvaror och kryddor.

  Kan också rekommendera New York Café för den lyxigaste inredning Europa någonsin skådat (tänk marmor och guld från golv till tak).

  Hoppas ni får en toppenresa i fantastiska Budapest!

  Emelie 2015-11-10 16:22:38
  Svara
 • Besök tapasbaren http://www.patanegra.hu/, många olika smakupplevelser och väldigt prisvärt!

  Sofie 2015-11-10 14:24:31
  Svara
 • Hej!
  Vill du äta riktigt bra mat men till ett vettigt pris kan jag rekommendera http://www.onyxrestaurant.hu/en

  Mvh
  Anders

  Anders 2015-11-10 11:22:09
  Svara
 • Hej,
  Jag var i Budapest i våras med med min syster. Kan verkligen rekommendera Buddha bar som hade jättegod mat, där skulle jag föreslå asiatisk mat framför sushi. Sen så kan jag även rekommendera en mysig restaurang som heter Vintage Garden och ligger i ett av de gamla kvarteren, jättefräsch mat. Hoppas du får en trevligt resa!

  Carrie 2015-11-09 19:24:00
  Svara
 • Hej!
  När jag var i Budapest 2014 åt vi på en sjukt härlig och bra restaurang, Onyx hette den! Boka bord! Den har fått lite stjärnor genom åren 🙂
  Superbra personal och jättegod mat. Vi tog avsmakningsmenyn… SÅ god!
  Annars gjorde vi som de flesta turister, gick runt, tog en turistbuss- en sånär hop on hop off buss som tog oss genom hela Budapest. Väldigt mysig stad tycker jag!
  Det stora spa:at, Gellert , var mysigt och härligt. Dock är jag inte så mycket för spa och bassänger osv men OM du är det så tycker jag att du ska ta dig en sväng dit. Ta med badkläderna 🙂

  Ät Gulashsoppa och tycker du om öl så finns det plenty of them! 🙂

  Ha en härlig weekend!

  Har precis blivit en ny följare av din blogg 🙂 kram!

  Cecilia 2015-11-09 18:49:58
  Svara
Daniella Danssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!