GUIDE – FÅ TILL DEN PERFEKTA TAVELVÄGGEN

Att få till den perfekta tavelväggen utan tips och trix kan nästintill vara omöjligt. Vad är det man ska tänka på egentligen? Hur anpassar man tavelväggen till rummet? Hur får man till det perfekta avståndet? Och hur får man tavlorna att hänga rakt? I den här guiden hittar du allt du behöver för att få till det. 7 punkter som ska guida dig till den tavelväggen du alltid suktat efter.

1. Välj ramar utifrån motiv! Har du olika stil på dina motiv? Satsa på enhetliga ramar för att inte skapa ett rörigt intryck. Har du enhetliga motiv? Enhetliga motiv kan du med fördel blanda ramar till! Att våga bryta av med exempelvis en svart ram eller någon träram tillsammans med övervägande vita ramar kan skapa ett väldigt harmoniskt intryck samtidigt som det livar upp rummet.

2. Testa dig fram på golvet! Är du osäker på hur du ska utforma tavelväggen? Testa dig fram genom att placera ramarna med motiven på golvet. Där har du perfekt utrymme för att flytta runt de olika tavlorna och skapa just den formationen du är ute efter, och det utan att skapa massor av onödiga hål i väggen.

3. Tricket för att få till det perfekta slutresultatet! Använd dig av underlagspappret som följer med i din nyköpta ram! Tejpa fast dina underlagspapper på väggen för att sedan använda som mall när du väl ska spika upp tavlorna. Då finns det ingen risk för några sneda tavlor eller för stora eller små mellanrum.

4. Ta in accessoarer i din tavelvägg! Varför inte involvera en klocka eller en spegel i din konstellation?

5. Använd dig av annat är prints eller motiv! Våga rama in favoritsmycken eller fina löv du hittat på dagens höstpromenad.

6. Ska du arrangera en tavelvägg i ett mindre rum? Använd dig av raka linjer! Raka linjer är väldigt smickrande och ger rummet ett större intryck.

7. Våga testa dig fram! Varför inte hänga tavlorna tätt intill varandra utan något mellanrum? Eller varför inte rama in tvn med en härlig tavelvägg för att skapa känslan av att tvn är en del av tavelväggen? Det är enbart din egna inspiration som sätter gränserna!

LYCKA TILL!

11

12

1

ba55b5a72bd4daa9094abd608367a9e9

b1868c0063e7681d474c8f6ca1d33d8a_980x0_c_85_s_v4

Foto: Bjurfors Skåne, ESNY, Ruth & Joanna, Lagerlings

LÄS OCKSÅ:

EN VÅNING MED ETT KÖK UTÖVER DET VANLIGA

STUCKATURDRÖMMAR OCH FLYTTPLANER

COMPACT LIVING – SÅ INREDER DU DET LILLA HEMMET

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej,

  tacksam om du kan återkomma med var lampan på sidebordet är från. Den med guldfot och grå skärm. Tack för en bra blogg och uppdateringar på insta. Hälsningar Linda

  Linda 2015-11-05 16:11:39
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Hej Linda!
   Tusen tack för dina fina ord! Det värmer! Tyvärr vet jag inte det då det är en pressbild från Ruth & Joanna. Dock vet jag att Hemtex har haft liknande, så kika där! Ha en fin fredag! Kram.

   Daniella Dansson 2015-11-06 09:53:26
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!