GUIDE TILL ATT SKAPA DEN PERFEKTA TAVELVÄGGEN

Att få till den perfekta tavelväggen utan tips och trix kan nästintill vara omöjligt. Vad är det man ska tänka på egentligen? Hur anpassar man tavelväggen till rummet? Hur får man till det perfekta avståndet? Och hur får man tavlorna att hänga rakt? I den här guiden hittar du allt du behöver för att få till det. 7 punkter som ska guida dig till den tavelväggen du alltid suktat efter.

1. Välj ramar utifrån motiv! Har du olika stil på dina motiv? Satsa på enhetliga ramar för att inte skapa ett rörigt intryck. Har du enhetliga motiv? Enhetliga motiv kan du med fördel blanda ramar till! Att våga bryta av med exempelvis en svart ram eller någon träram tillsammans med övervägande vita ramar kan skapa ett väldigt harmoniskt intryck samtidigt som det livar upp rummet.

2. Testa dig fram på golvet! Är du osäker på hur du ska utforma tavelväggen? Testa dig fram genom att placera ramarna med motiven på golvet. Där har du perfekt utrymme för att flytta runt de olika tavlorna och skapa just den formationen du är ute efter, och det utan att skapa massor av onödiga hål i väggen.

3. Tricket för att få till det perfekta slutresultatet! Använd dig av underlagspappret som följer med i din nyköpta ram! Tejpa fast dina underlagspapper på väggen för att sedan använda som mall när du väl ska spika upp tavlorna. Då finns det ingen risk för några sneda tavlor eller för stora eller små mellanrum.

4. Ta in accessoarer i din tavelvägg! Varför inte involvera en klocka eller en spegel i din konstellation?

5. Använd dig av annat är prints eller motiv! Våga rama in favoritsmycken eller fina löv du hittat på dagens höstpromenad.

6. Ska du arrangera en tavelvägg i ett mindre rum? Använd dig av raka linjer! Raka linjer är väldigt smickrande och ger rummet ett större intryck.

7. Våga testa dig fram! Varför inte hänga tavlorna tätt intill varandra utan något mellanrum? Eller varför inte rama in tvn med en härlig tavelvägg för att skapa känslan av att tvn är en del av tavelväggen? Det är enbart din egna inspiration som sätter gränserna!

LYCKA TILL!

thewayweplay.se

5f01c8554864d3cd1cf1086905be6bc3

4aed6c80c0da79f58baa3acde10517be

e41202f76ae7e58d67d62287143dcda8

Alvhem Mäkleri

Foton: thewayweplay.se, Pinterest, Alvhem Mäkleri

LÄS OCKSÅ:

VING LANSERAR DESIGNLYX FÖR VUXNA

EN FÖDELSEDAGSWEEKEND PÅ GÖRVÄLNS SLOTT

I MARS BÄR DET AV MOT…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej! Jag håller på att göra min egna tavelvägg med inspiration från den andra bilden på detta inlägg.
  Vet du vart ramarna i trä/natur kommer ifrån? Eller bra ställe man kan hitta? Samt ramar till David ehrenståhle posterna? Tycker inte att jag hittar några bra.. Tack på förhand 🙂
  / Jennifer

  Jennifer 2016-02-14 22:59:25
  Svara
 • hej!
  Jag tänkte skaffa tavellister. Har du ( eller kanske nån annan som läser) nåt förslag på vilka lister man ska välja? Det måste ju finnas olika modeller och kvaliteter, själv har jag ingen koll på det. Kan man köpa från tex rusta eller Ikea?
  Tack på förhand!

  Anna-Maria 2016-02-04 17:55:57
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!