DUKA SNYGGT INFÖR JUL

Nu är det bara 1 dag kvar till julafton. 1 dag. Vad hände där!? Det var alldeles nyss 1:a advent ju…
Jag har tusen saker kvar att göra innan jag kan ta 3 dagars ledighet, så det är bara att köra på!

I år firar vi jul hemma hos Antons bror med familj så att fixa & trixa inför självaste julafton är något jag kunde släppa i år. Tidigare år när vi firat hemma hos oss så är något av det roligaste jag vet just dukningen. Att få skapa en välkomnande känsla till varje gäst. Jag har använt mig av allt ifrån granris, massvis av ljus och personliga små presenter vid varje etikett. Det går att variera i oändlighet och därför har jag samlat alla mina bästa tips just här till er! De bästa tipsen för en snygg dukning på jul.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skapa en härlig julkänsla med hjälp av granris! Att dekorera bordet med granris längs med mitten av bordet och därefter tillsätta alltifrån ljuslyktor, äpplen, valnötter eller julkulor skapar en ombonad känsla som går att variera utifrån just din stil. Enkel och stilren till lyxig och ”blingad”.

2

Tänk på höjden! Använd dig av både höga och låga föremål för att skapa en effekt kring bordet. Att fylla upp skålar med valnötter är ett perfekt komplement.

3

Våga gå utanför ramarna! Tänk utanför de traditionella julfärgerna. En stilren jul med dova färger kan vara minst lika mysig!

4 Blomsterlandet

Blanda in blommor och växter i dukningen! Skapa en avlång julgrupp att ställa på mitten av bordet. Eller varför inte en hyacint i ett litet glas vid varje etikett?

5

Ta in naturen! Hittar du en gren du gillar i skogen? Ta in den och gör den till en del av dukningen. Eller har du en större gren som har legat och skräpat på tomten? Såga av den och gör fyndiga namnskyltar till varje gäst.

6 Elisabeth Heier

Mossgrönt, vitt och mässing är en vinnande kombo i jul!

7 elisabeth heier 2

8 House of Philia

Eller varför inte köra på helvitt för en väldigt glamourös och lyxig känsla? Vitt och avskalat med MASSOR av ljus. Så mysigt!

9 Intimate Weddings

Eller skippa de traditionella juldetaljerna och satsa på nytänkande dekorationer! Våga skapa din egna julstil.

10 Skona hem

Blanda in dina vardagliga inredningsdetaljer i dukningen! Detta är ett alldeles utmärkt tillfälle att få användning av alla dina ljusstakar, ljuslyktor och dekorationer. Här gäller åter igen – tänk på höjden! Kombinera gärna både ljusstakar och ljuslyktor för en väldigt häftig effekt när ljusen är tända.

11 stylizimo

12 stylizimo2

Har du pepparkakor i överflöd efter det senaste julbaket? Ta tillvara på dem genom att ta in de i dukningen. Fyll en skål, använd de som namnetiketter med namnet skrivet i kristyr, eller gör en egen servettring!

13 trendland

Foton: Blomsterlandet, Elisabeth Heier, House of Philia,
Intimate Weddings, Sköna Hem, Stylizimo, Trendland

LÄS OCKSÅ:

EN DRÖM HAR GÅTT I UPPFYLLELSE

ÄR RUMMET HALVKLART OCH DU HAR SLUT PÅ IDÉER? HÄR ÄR TIPSEN SOM HJÄLPER DIG VIDARE!

10 IKEA-HACKS SOM DU INTE FÅR MISSA

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Wow! Fantastiskt fint!

  Maria J. 2015-12-24 07:22:45
  Svara
 • Gudomligt! Var får du all inspiration ifrån ? Måste låna dina idéer

  Rozana 2015-12-23 13:00:31 ?
  Svara
 • Underbar inspiration! Jättehärliga tips!

  Sofia 2015-12-22 23:01:38
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!