NÅGOT VÄLDIGT VIKTIGT ATT PÅMINNA SIG OM

Det ”perfekta” livet i sociala medier.

Frukost på sängen, hotellnätter hit & dit, blommor på en måndag av sambon, spontana middagar, svindyra väskor, lyxiga weekendresor… Ja, listan på sådant man får se i sociala medier dagligen kan göras lång.

Instagram och bloggar, ja sociala medier överlag, kan vara helt underbart och kan ge så otroligt mycket. Inte enbart inspiration utan även kontakten man kan knyta med från början, helt okända människor. Men som vi alla vet om så har ju allt en baksida. Och många kämpar dagligen med just detta, sociala medier. Så även jag!

Jag har de senaste veckorna tänkt otroligt mycket på hur mycket man egentligen påverkas av allt man läser och ser. Det är helt sjukt! Därför har jag börjat att prata öppet om detta med nära och bekanta. Mest för att få höra deras reflektioner och tankar kring det hela. Och ja, många tänker och känner likadant.

Jaha, kul att man själv inte fick blommor av sin sambo idag då…” 

”Här sitter jag med min matlåda medan de lunchar på Strandvägen varje dag…”

”Hur kan hon ha ett sådant perfekt förhållande när jag inte ens kan hitta en pojkvän? Är det nåt fel på mig?”

Det är läskigt hur påverkad man kan bli. Och hur man kan påverkas helt omedvetet. Allt kan se så perfekt ut på den där Instagrambilden eller i det där blogginlägget. Men tänk ett steg längre. Vad är det som inte syns på bloggen? Vad är det man helst inte postar på Instagram? Allt är inte frid & fröjd, ingen glider runt dagarna i ända och blir serverad allt på ett silverfat. Det är inte hela storyn, och det är framförallt inte hela livet. Visst, allas våra liv skiljer sig radikalt åt och vissa kanske lever just som jag beskrev ovan. Men glöm inte, vi alla har olika förutsättningar och olika bakgrund.

Visst, vardagen har sina guldkorn. Men vardagen är så mycket mer än det. Våga uppskatta vardagen! Våga uppskatta den obäddade sängen, disken på diskbänken, de ihopslängda makaronerna, skorna som ligger huller om buller i hallen och smutstvätten som just nu känns som Mount Everest. Allt har sin charm och det är det som är det bästa. Det har gått alldeles för långt när någons ”perfekta” liv utåt kan få en annan person att se ner på sitt eget liv och inte uppskatta det fullt ut. Ingen lever ett perfekt liv – face the truth och glöm inte det! Uppskatta din vardag och förgyll den med guldkornen du själv mår bra av. Ta vara på det lilla, ta hand om de i din närhet och var inte rädd för att vara ärlig. Allt handlar om vad du väljer att lägga fokus på.
DU ÄR BRA!

Daniella Dansson

LÄS OCKSÅ:

VAD JOBBAR JAG EGENTLIGEN MED?

SVERIGEPREMIÄR I VÅRT VARDAGSRUM

GUIDE – SKAPA DIN EGNA SÄNGGAVEL

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Tänker ofta också på det! Men när man laddar upp en vanlig vardagsbild, så tappar man följare direkt… Så tråkigt! Sen kanske man inte vill ha såna följare.. Men det är ju tyvörr lite ”tävling”… Bra skrivet!

  Liw 2015-12-14 23:49:06 http://finalyan.se
  Svara
 • Tack för din mittiprickstil, för allt vacker och den ljuva energi du sprider.
  Flyttar in i min nya lgh i Nacka Strand om 1 vecka. Har så mycket inspiration från dig nu och är i allmänhet bara jävligt lycklig. 🙂

  Tack!

  Kris Hauge 2015-12-08 23:15:11
  Svara
 • Vilket toppenbra inlägg! Jag har själv reflekterat mycket över precis samma sak. Påminner mig själv kontinuerligt om att sociala medier generellt sätt inte speglar verkligheten, för visst är det lätt att dras med och jämföra sin egen vardag med det ”perfekta” som visas upp. Därför jättebra och stort stort av dig att påminna läsarna om detta! Fler bloggare borde ta efter 🙂 Sociala medier är toppen på många sätt men den stora baksidan är nog just detta, att många förmodligen jämför sig och mår dåligt.

  Man får aldrig glömma bort att varje människa har sin egen livsresa. Du har din, jag har min och resan skiljer sig enormt utifrån vad som är viktigt för oss! Kram

  Hanna 2015-12-08 21:15:09
  Svara
 • Bra inlägg.
  Men vill inte vara elak eller nåt. Tänk på att du är en av ”de” nu med de perfekta livet. Weekend resor, dyr inredning, fina frukostar etc.
  Din text skulle kännas ärligare om du visade de du säger och att det inte bara är tomma ord.

  Mikaela 2015-12-08 18:41:36
  Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   Hej Mikaela! Tack för din feedback. Jag förstår hur du tänker. Dock väljer jag att visa ”en sida” av mitt liv här på bloggen, den sidan jag själv tycker är mest inressant och där det händer saker. Det är precis det jag menar med detta inlägg – att allt inte alltid visas i de sociala medierna. Att allt inte är perfekt och att man inte ska glömma att det alltid finns andra sidor på allting som inte är lika ”härliga” som de som visas upp offentligt. Ha en fin kväll! Med vänliga hälsningar, Daniella

   Daniella Dansson 2015-12-08 19:54:11
   Svara
 • Att uppskatta vardagen är det bästa jag vet. Bra inlägg.

  Estela 2015-12-08 17:54:11
  Svara
 • Himla vettigt inlägg, Skönt för icke-bloggande och icke kända att läsa ibland. =)
  Du har rätt i att man ser ner lite på sitt eget liv i jämförelse med andra då och då.
  Men det är ju bara väldigt dumt att göra. <3

  Decibel S 2015-12-08 12:30:52
  Svara
  • Svar på Decibel Ss kommentar.

   Hej Decibel! Vad roligt att höra att du uppskattade inlägget! Det värmer. Ha en underbar kväll! KRAM

   Daniella Dansson 2015-12-08 19:55:24
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!