Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ARIA HOTEL BUDAPEST – DEL 1

Vilken resa vi hade! Och mycket tack vare Aria Hotel. Vilken dröm det var! På bästa läget i stan hittar ni denna oas, en oas som bara måste upplevas någon gång i livet.

Så fort dörren öppnas och man klivit in ett par meter i lobbyn så börjar upplevelsen. Med ett marmortäckt golv och mässing så långt ögat kan nå så känns det verkligen som att man klivit in rena rama Gatsby-bubblan. Ett unikt boutiquehotel med grunden i musiklivet och alla dess inspiratörer.

Så fort vi hade checkat in så blev vi eskorterade till vårt rum (svit måste vara det rätta ordet, för herregud). Och det var inte vilket rum som helst. Sviten var inspirerad av ”The Great Women of music”. Whitney Houston, Amy Winehouse, Janis Joplin och fler framgångsrika kvinnor förgyllde rummet med böcker, skivor, tavlor, musik och allt man kan tänka sig i musikväg. Med inbyggda högtalare i varje rum kunde jag gå och skråla med till ”I will always love you” hela helgen. Ja, ända tills Anton gick ut och satte sig på balkongen för att han inte orkade lyssna mer. Fast, jag fortsatt ändå… Man måste ju passa på.

1
Utsikten från deras berömda roof top bar var helt obeskrivlig.

2
Med ett unikt koncept och endast ett 40-tal rum är hotellet väldigt efterfrågat och uppskattat.

3
Musiktemat genomsyrar verkligen HELA hotellet och man hittar nya detaljer hela tiden. Anton som är musiker blev alldeles hänförd. Och jag blev detsamma över alla väl valda material och genomtänka detaljer.

4

5
Marmor, mässing och sammet. Ja mer 2016 kan det inte bli.

6
Mittpunkten på hotellet. Eller ”vardagsrummet” som de gärna kallade det är verkligen hjärtat av hotellet. Salen agerar alltifrån frukostrestaurang till lobby och eftermiddagslounge där man varje eftermiddag blir serverad lokala viner och ostar. Jag var i himlen!

7
Var man än befann sig hittade man en ny vy som var ännu mer häpnadsväckande än den andra. Detta var en storfavorit. Utsikten från vår balkong ner på ”vardagsrummet”. SÅ otroligt vackert.

8
Som sagt, musik och Great Gatsby it is. Varje kväll/eftermiddag spelades livemusik på denna flygel. En flygel som det endast finns 3 stycken av i världen (!). Exklusivt var det ja, haha.

9
De som inte bor på hotellet har även de en möjlighet att komma in och njuta av atmosfären och miljön som verkligen inte går att beskriva utan måste upplevas. I Arias restaurang serveras dagligen delikatesser för allmänheten. Och man kan ju verkligen inte klaga på inredningen.

10
Flera drinkar han vi med uppe på ”roof top baren”. Vädret var verkligen på vår sida och just den här stunden som fotot togs i är en sådan stund jag kommer att leva på länge. Värmen som träffade ansiktet, utsikten mot den världsfina katedralen och en livsfarligt god drink i handen. Och såklart, universums bästa fästman bredvid. Livet. ♥

12
Kartell-stolarna kändes klockrena uppe i den luftiga och moderna baren.13

Veckan innan vi anlände hade hotellet tagit emot pris för ”Europe’s Best Wellness Spa”. En utmärkelse som de verkligen gjorde sig välförtjänta av.

14

15
Såklart hängde musiktemat med även ner i spa-avdelningen. Jag kom på mig själv flera gånger med att bara gå runt och le  ju fler detaljer jag såg. Är barnsligt förtjust i teman och när de verkligen blir klockrena och genomgående överallt. När man har tänkt på precis ALLT. Vilket de minst sagt har gjort här. En inredares dröm.

16

Håll utkik efter del 2 i hotellserien och även den efterlängtade City Guiden till Budapest!

Foton: NYA HEMMET

LÄS OCKSÅ:

EN DRÖM HAR GÅTT I UPPFYLLELSE

INRED HEMMET INFÖR JULEN

ÅRETS HETASTE JULBELYSNING

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!