HUR DU FÅR EN HORTENSIA ATT ÖVERLEVA

Det närmar sig vår och hortensiorna är redan på ingång. Som jag berättat om tidigare så har jag och alla hortensior verkligen inte varit vänner. Tvärtom. Jag har kämpat med att hålla de vid liv och jag har misslyckats gång på gång.

Efter ett tiotal misslyckade försök och ett antal uppgivna suckar senare har jag äntligen hittat lösningen! Lösningen på hur man får en hortensia att överleva mer än 2 veckor! I säkert ett år har jag kämpat med hortensior i olika färger och olika former på dess blommor. Alla har mött samma öde och jag har gått där med tunga ben till soprummet för att slänga hortensia efter hortensia. Haha okej, kanske inte riktigt så dramatiskt, men dött har de gjort – fram tills för några månader sedan! Nu har jag 3 välmående hortensior stående här hemma som bara växer och växer. Framgångsreceptet då? Vattna de underifrån!

Fyll en djup tallrik med vatten som du sedan ställer hortensian på. Låt den stå och dra till sig vattnet fram till du märker att den inte längre drar till sig mer vatten. Ca 30-45 min. Upprepa sedan detta varannan dag och dina hortensior kommer att få leva ett långt och lyckligt liv!

Hortensia

Hortensia Nya Hemmet

Sidobord samt marmorbricka i Carrara-marmor från Inredningssten – Glasunderlägg från Dekohem – Ljuslykta samt kruka från Skultuna.

LÄS OCKSÅ:

GUIDE – TORKA DINA SNITTHORTENSIOR

VÅGA MÅLA TAKET

EN RESA TILL VÄRMEN

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • EN liten fråga, min ena hortensia blomma har börjat bli lite brun i bladen, vet du vad jag ska göra?

    Emelie 2016-02-11 08:12:37
    Svara
  • Åh jag hoppas verkligen att det ska funka denna gången, sist dog den ändå 🙁 Men denna ska leva, det har jag bestämt mig för 🙂 haha kul att man kan vara så kärleksfull mot en liten blomma 🙂 Ha det så kul idag !

    Emelie 2016-02-08 11:06:19
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!