YASURAGI UR ETT INREDNINGSPERSPEKTIV

Som ni säkert har sett så var jag iväg och njöt av ett helt underbart dygn på Yasuragi för precis 2 veckor sedan. Ett dygn fyllt av avkoppling, god mat och härliga stunder. Men det var faktiskt inte den enda anledningen till besöket. Jag åkte dit för att ta reda på något (enligt mig), mycket mer intressant och spännande. Något som i grund och botten verkligen gör Yasuragi till den underbara plats den är. Inredningen och arkitekturen.

Historien bakom Yasuragi. Allt började 1970 när LO bestämde sig för att bygga den anläggning som skulle komma att bli LOs fackliga kursgård. De anlitade då den japanske arkitekten Yoji Kasajima för arbetet och resultatet blev en stor och avlång byggnad som på ett väldigt försiktigt men tilltalande sätt kamouflerade sig bakom skogens träd. Under ett par decennier agerade byggnaden kursgård men när behovet av utbildningar sedan minskade så avvecklades skolan. Hasseludden blev då en vanlig konferensanläggning, något som det senare skulle ändras på. Nya idéer behövdes och för att få fart på verksamheten så insåg de att endast ett unikt koncept skulle duga! Och ja, ni kan ju gissa vad det unika konceptet föll på. Det var så allt började. Starten på något som vi idag alla älskar. Yasuragi.

Vem hade kunnat trott att något som på 70-talet var en facklig kursgård idag kunde vara en sådan oas och plats för avkoppling och njutning som den idag är?
1
Stämningen här ute är verkligen magisk. Och nu när kylan börjar komma lägger sig snabbt ett täcke av ånga över alla värmekällor. Magiskt var ordet!

2
Vi bodde i en juniorsvit under vårt dygn här och när jag klev in i badrummet och möttes av ett alldeles eget träbadkar var lyckan fulländad.

Och kolla in vad vackert det är! Ett riktigt inrednings-statement. När jag låg där i badkaret på kvällen och blickade ut över sjön (Ja, ett panoramafönster med sjöutsikt hade vi också. Ni hör ju, rena rama himmelriket!) så drömde jag mig iväg till vår nästa bostad. Tänk att ha ett väldigt avskalat badrum – enkla och stilrena detaljer, inget som inte gör någon nytta för att sedan sätta in en sådan här i mitten av rummet. Hundra procent full fokus på det underbara karet. JA!

3
Anton intog parkettplats direkt medan jag spanade in alla detaljer i våra rum.
Kolla in fåtöljen!

8Under dagen fick jag även en rundtur på Yasuragi av en kvinna vid namn Kersti som jobbar på Yasyragi. En sådan där person som man fastnar för direkt och blir helt fascinerad av! Hon hade stenkoll på Yasuragi och all dess historia med alla detaljer. SÅ häftigt och roligt! Hade kunnat sitta och lyssna på henne i dagar. Och ni kan ju förstå att jag fick med mig en och annan story hem! Som historien bakom soffbordet! Varje soffbord är specialdesignat för att likna en geta, en japansk sandal. Sådan där rolig info som man annars aldrig hade listat ut. Men nu är det ju klockrent!

4
Kan ni gissa att jag sov som en drottning den natten? Sängen var något av det mest underbara jag varit med om. Och ser ni mönstret i sänggaveln till vänster? Mönstret är typiskt japanskt och är bara en av många detaljer att lägga märke till i rummen.

5

6Granit och petroleumfärgade väggar var temat i badrummet. Otroligt harmoniskt!

7
Som sagt, utsikten! Och detta var bara en tredjedel av allt vi såg. Där hade jag kunnat sitta i evigheter.

9En av många relaxytor med underbar arkitektur, himmelska vinklar och otroligt fina material. Ni designintresserade som åker hit – ni kommer förstå mig! Det finns inte nog att kolla på. Kolla bara in relaxrummet där uppe med utsikt över sjön. För att inte tala om schäslongerna…

10
Sedan fick jag även en exklusiv inblick i Yasuragis absolut lyxigaste svit. Ryokan Hanare. Hanare betyder avskildhet på japanska och det bjöd denna svit verkligen på. I en alldeles egen del av byggnaden gömde sig nämligen denna oasen som tar en direkt till Japan.

12
I sviten hittas allt ifrån varma källor både ute och inne, en bastu med sjöutsikt, ett tvagningsrum och för bästa möjliga service ingår även en nakai-san. En personlig värd/värdinna. Upp till 8 personer tar sviten och för att fullända den japanska upplevelsen är golven täckta av äkta tatamimattor där ni sedan sover på en futonmadrass på golvet. Jag blev helt hänförd av upplevelsen!

13
Jag vet att många av er är intresserade av Feng Shui. Då kan jag bara säga en sak, Yasuragi är det rätta stället att åka till! Allt är genomtänkt in i minsta detalj. Varje linje, varje detalj och varje rum. Av Kersti fick jag berättat för mig att det var en arkitekt som bott i just denna svit och han hade inte sovit på hela natten, utan legat vaken i timmar och förundrats över taket. Hur alla linjer satt så precist och hur korrekt allting var. Han låg vaken och letade efter minsta lilla fel och tror ni han hittade något? Ha… Han skulle nog legat kvar än idag om han inte hade gett upp.

11

14
Här simmade jag några längder både på eftermiddagen och på morgonen innan jag gick ut till de varma källorna. Definitionen av avkoppling!

15
Eller vad sägs om ett dopp i 12 grader?…

(Inspiration deluxe till utomhus-poolen. Kolla in så snyggt! Och hur vattnet reflekteras mot stenen är ju pricken över i:et, grädden på moset och allt det där tillsammans!)

16
… För att sedan bege sig ner för den här otroligt fina stengången och in i bastun?

17
Och sen måste du ju såklart fortsätta att njuta av de varma källorna! Ja, jag är helt såld på detta. Förlåt för att jag tjatar, men ni som ännu inte varit här – unna er en weekend! Eller varför inte sticka ifrån jobbet för 2 dagar mitt i veckan och unna er lite vardagslyx?

Hett tips för de kommande julklapparna. Passa på att skämma bort någon du tycker lite extra mycket om!

18
På kvällen avnjöt vi en avsmakningsmeny som inte var av denna värld! 9 rätter och en liten sake-provning senare kastade jag in handduken. HERREGUD vad mätt man kan bli! Men det där kommer jag leva länge på. Vi har varit på många fina restauranger världen över de senaste åren och denna kväll gick direkt in på topp 3. Vilken mat, vilken servering och vilken inspiration.

19
9 rätter senare och jag låg som fastklistrad i badkaret med solnedgången som utsikt och ett glas vin i handen.

21
Sedan var det tack och adjö för den här gången och dags att gå tillbaka till verkligheten.

Jag hoppas innerligt att jag får möjligheten att åka dit snart igen! Att få möta även vintern där med all dess snö vore helt underbart.

20
Med mig hade jag ju också världens bästa resesällskap, Anton. Även han lämnade Yasuragi med ett stort leende och ett galet härligt dygn i bagaget.

Tusen tack för detta dygn Yasuragi! Tack för att ni driver en sådan underbar plats som verkligen inspirerar en till ett sundare liv med mer avkoppling i vardagen. Men också ett otroligt stort tack för att ni även inspirerar inredning- och designmässigt. Jag lämnar inte Yasuaragi med bara mer energi i bagaget, jag lämnar er också full av inspiration och skaparglöd. Redo att anta nya utmaningar och redo att inreda ännu mer med nya lösningar och nya detaljer i åtanke.

Och ett sista stort TACK för att ni fick mig att koppla av totalt! Tro mig, det är svårt för en inredningsbloggerska med mobilen fastklistrad i handen och datorn i knät.

(Detta inlägg har jag fått möjlighet att skapa i samarbete med Yasuragi. All text är min egen och alla åsikter är mina personliga åsikter.)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Spons samarbete två ord m samma betydelse

  Mary 2015-10-29 15:16:26
  Svara
  • Svar på Marys kommentar.

   Vid sponsring får man pengar för ett arbete, detta är enbart ett samarbete och allt innehåll är mina egna åsikter. Ha en fortsatt fin dag!

   Daniella Dansson 2015-10-29 16:28:13
   Svara
 • Oj är detta sponsrat?

  Mary 2015-10-29 08:12:51
  Svara
  • Svar på Marys kommentar.

   Hej Mary! Inlägget är inte sponsrat. Jag har fått möjligheten att besöka Yasuragi i ett samarbete tillsammans med de, men all text och alla åsikter är mina personliga. Ha en fin dag!

   Daniella Dansson 2015-10-29 10:28:47
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!