DET ”PERFEKTA” LIVET I SOCIALA MEDIER

Frukost på sängen, hotellnätter hit & dit, blommor på en måndag av sambon, spontana middagar, svindyra väskor, lyxiga weekendresor… Ja, listan på sådant man får se i sociala medier dagligen kan göras lång.

Instagram och bloggar, ja sociala medier överlag, kan vara helt underbart och kan ge så otroligt mycket. Inte enbart inspiration utan även kontakten man kan knyta med från början, helt okända människor. Men som vi alla vet om så har ju allt en baksida. Och många kämpar dagligen med just detta, sociala medier. Så även jag!

Jag har de senaste veckorna tänkt otroligt mycket på hur mycket man egentligen påverkas av allt man läser och ser. Det är helt sjukt! Därför har jag börjat att prata öppet om detta med nära och bekanta. Mest för att få höra deras reflektioner och tankar kring det hela. Och ja, många tänker och känner likadant.

Jaha, kul att man själv inte fick blommor av sin sambo idag då…” 

”Kul, här sitter jag med min matlåda medan de lunchar på Strandvägen varje dag…”

”Hur kan hon ha ett sådant perfekt förhållande när jag inte ens kan hitta en pojkvän? Är det nåt fel på mig?”

Det är läskigt hur påverkad man kan bli. Och hur man kan påverkas helt omedvetet. Allt kan se så perfekt ut på den där Instagrambilden eller i det där blogginlägget. Men tänk ett steg längre. Vad är det som inte syns på bloggen? Vad är det man helst inte postar på Instagram? Allt är inte frid & fröjd, ingen glider runt dagarna i ända och blir serverad allt på ett silverfat. Det är inte hela storyn, och det är framförallt inte hela livet. Visst, allas våra liv skiljer sig radikalt åt och vissa kanske lever just som jag beskrev ovan. Men glöm inte, vi alla har olika förutsättningar och olika bakgrund.

Visst, vardagen har sina guldkorn. Men vardagen är så mycket mer än det. Våga uppskatta vardagen! Våga uppskatta den obäddade sängen, disken på diskbänken, de ihopslängda makaronerna, skorna som ligger huller om buller i hallen och smutstvätten som just nu känns som Mount Everest. Allt har sin charm och det är det som är det bästa. Det har gått alldeles för långt när någons ”perfekta” liv utåt kan få en annan person att se ner på sitt eget liv och inte uppskatta det fullt ut. Ingen lever ett perfekt liv – face the truth och glöm inte det! Uppskatta din vardag och förgyll den med guldkornen du själv mår bra av. Ta vara på det lilla, ta hand om de i din närhet och var inte rädd för att vara ärlig. Allt handlar om vad du väljer att lägga fokus på. DU ÄR BRA!

okej

Foto: My Vestlund

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Bra skrivet Daniella!
  Måste dock säga att du är en bloggare som är en förebild för andra! Med ödmjukhet, värme och positiv energi visar du oss flärd och lyx. Du gör ett bra jobb. Kram.

  Linda LW 2015-10-26 10:53:21 http://www.zorcie.se
  Svara
 • Tänkvärda ord!

  Elisabet 2015-10-26 09:52:59
  Svara
 • …och du är fantastisk! SÅ bra skrivet. Man behöver verkligen ett ”uppvaknande” ibland. Kram på dig!

  Mathilda 2015-10-25 23:38:57 http://mathildablomberg.devote.se
  Svara
 • Otroligt bra skrivet och nyttigt att bli påmind om detta. Det är ju bara att tänka efter vad man själv postar på instagram. Inte lägger jag upp en bild där jag beskriver att jag haft ångest i flera månader, gråtit på vägen till jobbet, knappt orkat ta mig upp ur sängen vissa dagar osv, även om jag ibland önskar att jag vågade för att gå emot den här hetsen. Jag väljer istället att lägga upp bilder som speglar de bra stunderna i mitt liv. Hursomhelst, riktigt bra att du tar upp detta och det är viktigt att påminna sig själv om detta då och då.

  Älskar för övrigt din blogg och inredningsstil. Kram

  Julia 2015-10-25 21:16:36
  Svara
 • Hej! Kolla in den här unika etagelägenheten som ligger ute på hemnet nu! http://www.svenskfast.se/bostadsratt/ostergotland/linkoping/linkoping/centralt/vasastaden/konsistoriegatan-13-b/110630

  Emmi 2015-10-25 18:06:07
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!