Juicy Salif

Designvärldens mest ikoniska citruspress Juicy Salif i design av Philippe Starck för Alessi firar i år 25-årsjubileum. I samband med jubileet lanseras två specialutgåvor av citruspressen!
Men hur kom citronpressen då till?

Formen uppkom under Philippe Starcks besök på den italienska ön Capraia. Alberto Alessi hade inte hört av honom på länge, men en dag dök det upp ett kuvert från Starck på Alessis skrivbord. Med sin starka och personliga fantasi hade Philippe Starck nu postat en pappersservett till Alberto Alessi. Men det var inte vilken pappersservett som helst… Pappersservetten kom från en restaurang på vilken Philippe Starck hade ritat skisser för en ny citruspress. Starck hade varit på semester och under ett restaurangbesök på ön pressat citron över sin tallrik med bläckfisk. Detta blötdjurs form gav honom inspiration för skapandet av Juicy Salif. Och inte visste de då att Juicy Salif skulle komma att bli designvärldens mest omtalade citronpress!

Juice Salif är idag en internationellt erkänd ikon och tillhör de permanenta utställningarna i flera museer över hela världen, från MoMa i New York till Centre Georges Pompidou i Paris. Citruspressen har en förmåga att fånga allmänhetens intresse och har förekommit i sociala medier i oräkneliga skepnader.

Och nu lanseras den då i två nya och spännande skepnader… Jag gillar de skarpt!

1alessijuicysalif25thanniversary

2alessijuicysalif25thanniversarywhite

3alessijuicysalif25thanniversarybronze

Citruspressen i vit keramik har ett rek. pris av 689 kr och versionen i brons har ett rek. pris av 11500 kr.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!