Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Alessi Vår/Sommar 2015

Alessi leverar återigen produkter att sukta efter! Med sin nya kollektion som innefattar många olika och trendiga material, spännande produktionssätt samt begåvade designers lyser de upp veckan med sin pressvisning!

”Trinity” är ett framgångsrikt projekt av den unga australiska formgivaren Adam Cornish. Kollektionen utgörs av en liten serie små korgar för bord och kök i olika storlekar och med olika funktioner. Serien som först lanserades 2013 utökas nu med ytterligare delar.
Precis som seriens föregångare hämtar de nya delarna inspiration från den harmoniska spiralstrukturen på blötdjuret nautilus skal: en enkel geometrisk form som, likt en virvel, utvecklas till en elegant koncentrisk struktur.

Korgen och frukthållaren ”Trinity” tillverkas av spegelpolerat rostfritt stål samt i en vitfärgad version. Citronkorgen som finns i två storlekar med höjden 12 och 16 cm kommer i vitt.

1

Kollektionerna av behållare för salt, peppar, olja, vinäger och socker intar en viktig plats i Alessis utbud. Genom åren har många formgivare tagit upp detta tema och skapat ett antal storsäljare. Efter en lång och genomarbetad process erbjuder Peter Zumthor, ett prestigefyllt namn inom internationell arkitektur, en originell tolkning av denna kategori inredningsföremål. Serien hämtar inspiration ur de naturliga formerna av kristaller, stalagmiter och stalaktiter. De mångsidiga och oregelbundna formerna påminner om små monument på våra bord.

Kollektionen, som designades av den schweiziska arkitekten, består av sex delar: en olje- /vinägerflaska, salt-, peppar-, krydd- och två olika sockerkar. Material som kristallint glas användes för karen och silverpläterat stål för locken. På så vis återskapades mineralformernas naturlighet.

2

Pauline Deltour är en ung fransk formgivare med ett fräscht, tydligt och effektivt språk som jag älskar, även när hon tolkar den klassiska formen i en klädhängare.” – Alberto Alessi

Formgivaren Pauline Deltour som tidigare tog fram kollektionen ”A Tempo” för Alessi 2010 har nu ett nytt projekt – en tamburmajor som präglas av enkelhet, lätthet och hållbarhet. ”Pierrot” är en klädhängare som utgörs av nio delar. Dess stabilitet säkras av de tre fötterna och de resterande sex delarna fungerar som krokar. Varje krok kan bära upptill fem kilo. ”Pierrot” tillverkas av bokträ och finns i två versioner: med vita eller gråa skarvar.

pd08b

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Daniella Danssons webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Mode
  Emma Danielsson
  Hälsa
  Joanna Swica
  Hälsa
  Hanna Elfast
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Emma Fridsell
  Home
  34 kvadrat
  Home
  Jannike Ebbing
  Lifestyle
  Fanna Ndow Norrby
  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Lifestyle
  Evelina Andersson
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Mode
  Imane Asry
  Lifestyle
  Mitra Javadi
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Cassandra Klatzkow
  Lifestyle
  Sara Che