Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

DE BÄSTA TIPSEN FÖR DITT HEM

Har du ett rum som alltid känns lite halvklart? Ett rum som du aldrig får till trots åtskilliga rundor med att flytta runt detaljer och ommöbleringar. Det är fint, men det har inte ”det”. Det saknas något och du kan bara inte sätta fingret på VAD. Här har ni 6 punkter som kan hjälpa till i den situationen, kanske hjälper någon av punkterna till och med dig ur situationen? Jag håller tummarna!

1. Jämför rummet med din moodboard!
Oavsett om du försökte kopiera ett rum som du såg på Pinterest, om du tog inspiration från ett hem på Instagram eller om du hade skapat en moodboard vid start. Gå noga igenom din första inspiration som var grunden till rummet och jämför med slutresultatet! Fattas det något? Är det för mycket av något? Vad är det du kan ha missat?

1
2. Testa att ta bort något!
Prova att plocka bort något som tar stor plats i rummet eller något som kan ta mycket uppmärksamhet i rummet. Det kan vara alltifrån gardinerna till mattan eller en växt. Ta sedan ett steg tillbaka och titta på rummet igen. Du ser då efter att ha tagit bort en stor utrymmeskrävande detalj potentialen i rummet som på nytt och du har möjlighet att få nya idéer och ny inspiration. Kanske kunde du inte se vad ditt rum saknade eftersom det var något som tog plats men som egentligen inte hörde hemma där?

2
3. Fokusera på en plats, ett hörn eller en vägg som du är nöjd med!
Även fast du kanske inte är nöjd med helheten i rummet så finns det ofta någon del utav rummet som du känner dig okej med. Fokusera på denna ytan och jobba vidare utifrån det! Varför känner du att denna ytan fungerar? Vad är det som du gillar med den? Kanske är det en färg eller någon metall du använt dig av som du kan tillföra i resten av rummet? Ställ frågorna till dig själv – då får du alltid det bästa svaret!

3
4. Ta in något annorlunda och nytt!
Ta in något i rummet som du annars aldrig ens hade tittat åt! Någon detalj som egentligen inte alls är din stil och som verkligen sticker ut kan sätta den där sista touchen på ett rum och skapa en helhet. Att tänka utanför boxen hjälper dig också att öppna sinnet och bryta dina vanliga mönster vilket kan hjälpa dig på vägen mot att hitta just den kreativitet som behövs i rummet.

4

5. Fotografera!
Ta ett kort på rummet, gå ut därifrån och hitta på något annat. Ta helt enkelt en paus från rummet. Studera sedan bilderna, för tro det eller ej – men ett fotografi kan visa upp ett helt annat rum som gör det möjligt att se vad det är som saknas eller vad som kan vara malplacerat och måste tas bort.

5

6. Klottra, skissa och skapa!
Ta inte bort fotot sedan, skriv ut det! Skriv ut det i flera exemplar och gå loss med en penna. Eller spara fotot på datorn och gå loss i ett ritprogram. Rita, skapa, klottra och skissa fram ditt nya rum! Möjligheterna blir obegränsade och du kan komma på idéer och möjligheter som du annars aldrig kanske hade tänkt på.

6

7

Foton: Elisabeth Heier, Lagerlings, Decor8blog, planete-deco.fr,
happyinteriorblog.com, thedesignchaser.com, Amberaparts
Källa: apartmenttherapy.com

LÄS OCKSÅ:

MINA FRAMTIDSPLANER

NYHETER HEMMA HOS MIG

EN STORFAVORIT FRÅN ARKIVET

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Daniella Danssons webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Home
  Andrea Brodin
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Hälsa
  Ida Warg
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Mode
  Petra Tungården
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Mode
  Emma Danielsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Man
  Niklas Berglind